La directora pedagògica del GEM participa en el procés que dibuixa el futur de la infermeria

L'Escola GEM de Mataró té una oferta formativa completa de 0 a 18 anys. Llar d'infants, Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius

La directora pedagògica del GEM participa en el procés que dibuixa el futur de la infermeria

Com seran les professions d’avui d’aquí a unes dècades? Pensar-les i establir les bases per preparar els i les professionals que les exerciran és feina que es fa avui. I en això ha participat el GEM com a experts en metodologies punteres. Convocats per la Conferència de degans i deganes d’infermeria, s’ha celebrat a Madrid la jornada de treball “el reto y la oportunidad” que comença a treballar per adaptar els estudis d’infermeria a les necessitats del segle XXI. L’objectiu és situar les infermeres com a líders de les cures. 

La metodologia del procés ha estat liderada per la Carme Rovira, pedagoga i responsable de Transformació Educativa del Campus Docent Sant Joan de Déu, juntament amb en Jesús Rubio (Secretari de la CNDE – Universitat del País Basc) i la Lorena Molina (Vocal de la CNDE i directora gerent del Campus Docent Sant Joan de Déu), membres de la Junta Directiva de la CNDE i un equip d’experts en prospectiva i metodologies participatives, entre els quals  la directora pedagògica del GEM, Montse Paradeda i Alfred Batet,  director de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena (partner del GEM), que ha actuat com a metodòleg i curador del procés. Aquest enfocament permet construir intel·ligència col·lectiva sobre el futur de manera estructurada i sistèmica, i anticipar-se als canvis socials, tecnològics i sanitaris que afectaran la professió.

Més de 100 persones d’universitats públiques i privades participen d’aquest procés que s’inspira en les 14 megatendències de la UE i que ha treballat amb metodologies foresight i future thinking per imaginar els possibles escenaris amb què es pot trobar un professional de la infermeria que exerceixi l’any 2040.

Aquesta primera activitat tindrà continuïtat al calendari amb una campanya online prevista entre setembre de 2025 fins al març de 2026 “diálogos digitales” per fer difusió dels escenaris futurs identificats i obrir la reflexió, tant a professionals sanitaris com ciutadania. La primavera de l’any vinent, 2026, es celebrarà la Hackathon Enfermera 4.0 

Un procés que rep el suport del Ministeri de Sanitat i el Consell Internacional de la Infermeria. 

La directora pedagògica del GEM, Montse Paradeda, dirigint-se als assistents del congrés d’infermeria

Deixa un comentari