Associació Civil – Ampa

L'Escola GEM de Mataró té una oferta formativa completa de 0 a 18 anys. Llar d'infants, Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius

Presentació  /  Junta de govern  /  Comissió d’activitatsComissió de camins escolars  /  Comissió de la Geganta

Presentació 

L’Associació Civil Grup Escoles Mataró (GEM) agrupa els pares, les mares i els tutors legals dels alumnes de l’escola GEM. També hi pertanyen els mestres o personal en general de la Fundació que desitgen formar-ne part.

L’Associació Civil té com a finalitat treballar per l’educació que s’imparteix en els centres d’ensenyament de la Fundació Grup Escoles Mataró. La seva Junta de Govern està formada per vuit pares i/o mares, escollits en assemblea d’entre i pels associats. Correspon als membres de la Junta de Govern de l’Associació Civil vetllar pel bon assoliment d’aquesta finalitat, formant part del Patronat de la Fundació de l’escola GEM.

L’Associació s’encarrega també d’organitzar activitats culturals, esportives, recreatives i de promoció que fomenten el desenvolupament i la millora personal i col·lectiva dels alumnes, pares, mares, mestres i persones interessades en la pedagogia que s’aplica als centres d’aquesta Fundació.

Per tant, l’Associació Civil de l’escola juga el paper que tradicionalment es coneix com a AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes) tot i que les seves funcions van una mica més enllà de les responsabilitats habituals d’una AMPA, sobretot pel que fa referència a la participació directa dels membres de la Junta de Govern al Patronat de la Fundació.


JUNTA DE GOVERN 

La Junta de Govern de l’Associació Civil està formada per vuit pares i/o mares, escollits en assemblea d’entre i pels associats. Correspon als membres de la Junta de Govern vetllar per l’educació que s’imparteix als centres d’ensenyament de la Fundació Grup Escoles Mataró, formant part del Patronat de la Fundació de l’escola GEM i retent periòdicament comptes de la seva actuació.
Membres de la Junta de Govern:

PresidentMiquel Guillem i Catà
VicepresidentAntoni Coll Ros
SecretàriaCristina Martí Montesinos
TresorerLourdes López Horcajo
Vocals Santi Plo Cerdan
Anna Champer Blasco
Sergi Vilalta Llibre
Pol López Torrubiano

Per contactar-hiassociacio@escolagem.cat


COMISSIÓ D’ACTIVITATS 

 Des de la nostra Comissió organitzem i realitzem diferents activitats lligades a l’escola, tanmateix fora de l’àmbit pedagògic. Entre d’altres activitats que hem anat fent en aquests darrers anys, organitzar la Festeta, una festa de benvinguda per als alumnes i familiars del GEM petit; la Festassa, una festa al GEM cap a finals de curs; ajudem a l’equip docent per la festa de Carnestoltes; i, des de fa quatre anys organitzem ‘El GEM amb la Marató de TV3’ de la qual n’estem molt orgullosos per superar cada any els diners recaptats entre les diferents activitats.

La Comissió està oberta a noves idees i a rebre qualsevol persona que tingui inquietuds i ganes de involucrar-se en les diferents activitats. No oblidem que, en el fons, és per als nostres fills i filles i la seva escola.

 

Membres de la Comissió d’Activitats:
…… i molts pares que col·laboren en activitats puntuals.

Per contactar-hicomissioactivitats@escolagem.cat


COMISSIÓ DE CAMINS ESCOLARS 

Els camins escolars són una xarxa d’itineraris que permeten que els nens i nenes vagin caminant de casa a l’escola i a d’altres equipaments, de manera autònoma i segura. La Comissió dels Camins Escolars del GEM impulsa la seva creació i el seu ús, i organitza les línies de Bus a Peu.

El Bus a peu consisteix en el traçat, senyalització i posada en marxa de rutes segures comunes per les quals van caminant els grups d’escolars en el seu trajecte de casa a l’escola seguint uns horaris establerts i acompanyats sempre d’adults. Amb aquesta iniciativa es pretén reduir el trànsit i crear hàbits saludables, caminant cap a un estil de vida més sa, segur i sostenible. La “Llançadora GEM gran – GEM petit”: és un cas concret de ‘Bus a peu’ aplicat a la nostra escola. Consisteix en trajectes a peu entre ambdós centres conduïts per adults. Els usuaris són aquells infants del GEM gran amb germans al GEM petit per tal que els pares i mares amb fills i filles als dos centres només hagin de deixar i recollir la canalla al GEM petit. També va dirigit a aquells infants que utilitzen habitualment l’itinerari GEM gran – GEM petit per anar a l’escola. Els conductors són els pares o mares d’aquests infants que s’organitzen per torns.
Membres de la Comissió de Camins Escolars:

Teresa Comas, Analia González, Miquel Guillem, Goyi Hernández, Emili Martínez, Elisabet Moreno, Anna Roca, Anna Villà

Facebook: http://www.facebook.com/caminsescolars.gem


COMISSIÓ DE LA GEGANTA 

La Comissió de la geganta GEMMA, està formada per pares i mares de l’escola, a qui ens agrada el món geganter i la seva cultura. Entre tots i totes ens encarreguem del manteniment de la geganta així com de preparar les seves sortides. De mica en mica hem anat creant la nostra pròpia banda, amb grallers i timbalers. D’aquesta manera podem acompanyar la GEMMA amb música per fer-la ballar i engrescar la gent. La banda la formen pares, mares i nens i nenes de l’escola.

Al llarg del darrer any, la GEMMA ha representat la nostra escola en dues dates molt importants dins del món geganter de la notra ciutat, la primera a Catalunya quant a nombre de gegants. Així doncs, vam gaudir de la Diada Gegantera de Sant Jordi i la gran cita esperada per tots: la gegantada de Les Santes.

Com no pot ser menys, estem sempre presents a les festes de la nostra escola com són: la Festassa del GEM gran i la Festeta del GEM petit, on acompanyats per tots els nens i les nenes amb les seves famílies, fem una petita rua pels voltants de l’escola.
La GEMMA també surt per un motiu solidari, com és la Marató de TV3. En la darrera ocasió ens van venir a acompanyar el gegant de Cirera, en Guardavinyes i la Raimeta.

Pel Carnaval, la festa grossa de l’escola, la GEMMA acompanya sempre a tots els nens i les nenes disfressats per a l’ocasió, a la ja tradicional cercavila de l’escola.

Membres de la comissió de la geganta:

………………………………