Portes obertes del projecte VRGreen Adventure

L'Escola GEM de Mataró té una oferta formativa completa de 0 a 18 anys. Llar d'infants, Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius

Portes obertes del projecte VRGreen Adventure

Les famílies de 5è han testejat les diferents activitats d’aquest programa Erasmus que promou l’adquisició d’hàbits sostenibles.

Tens clar a quin contenidor llençaries un tros de porexpan? Saps què calcula la petjada de carboni? Has sentit mai a parlar de les professions verdes? Són algunes qüestions que les famílies de l’alumnat de 5è ha hagut de superar durant l’acte de tancament del programa VRGreen Adventure celebrat aquest mes de juny.

Després de tot un curs desenvolupant aquest programa Erasmus, en coordinació amb altres escoles europees de Grècia, Xipre i Portugal, els nens i nenes han preparat una tarda d’activitats per explicar als seus familiars els aprenentatges i metodologies que han treballat vinculades a les set temàtiques previstes: consum d’energia, consum d’aigua, reciclatge, economia circular, reducció de residus, consum de productes sostenibles i mobilitat sostenible. 

D’aquesta manera i repartits per diferents aules de l’àgora de cicle mitjà, els participants han posat a prova els seus coneixements jugant a un Serious Game, fent una immersió amb ulleres de realitat virtual o identificant les professions amb més futur laboral a través del Green Career Education Guide. 

Ha estat una jornada molt participativa, que els infants han preparat amb molta il·lusió i que ha mostrat els aprenentatges i hàbits que han assolit i que els han convertit en “petits ambaixadors per a un futur més sostenible”, com descriu la directora de primària i representant del programa en nom del GEM, Irene Agea. 

La jornada, que ha comptat amb la participació de la responsable de l’àrea de Comunicació i Clients d’Aigües de Mataró, Núria Montserrat, i de la representant de DE’P Institut, Cristina Caldas, s’ha tancat amb un piscolabis compartit entre tots els assistents. 

Deixa un comentari