ADHEREIX-TE AL MANIFEST

COMPTADOR
D’ADHESIONS

395

SIGNA

Des de l’escola Gem volem generar aliances per a la creació d’espais de desconnexió digital a a més d’impulsar accions formatives que ajudin a infants i joves a obtenir eines per a fer un ús racional de la tecnologia en els diferents àmbits de la seva vida.

Les persones signants d’aquest manifest defensem les idees que s’exposen a continuació i ens comprometem a donar suport i difusió a les iniciatives proposades per aquesta plataforma.

  • Endarrerir tant com sigui possible el lliurament del primer mòbil intel·ligent als nostres infants i adolescents. El nostre horitzó compartit és anar posposant l’arribada d’aquest aparell fins als 16 anys durant els propers anys i en la mesura que sigui possible.
  • No facilitar l’accés a infants i adolescents a cap XXSS abans de les edats recomanades per la Unió Europea.
  • Fer un ús, el més racional possible, de la tecnologia en l’àmbit familiar mirant de ser un bon exemple per als nostres infants i adolescents.
  • No utilitzar ni consultar el mòbil dins el recinte escolar. Si s’ha de fer servir per a qüestions pedagògiques i/o laborals, mirar de fer-ho de la manera més discreta possible. Joves i adults solem sentir-nos molt lligats a la necessitat de consultar el mòbil amb molta freqüència. Volem que l’escola esdevingui un refugi digital en aquest sentit.
  • Donar suport a l’escola en la decisió que tot l’alumnat que tingui mòbil el dipositi fora de l’aula abans de començar l’horari escolar.

RECURSOS

Title

LA GESTIÓ DEL MÒBIL EN L’ÀMBIT FAMILIAR

Consulta les 10 recomanacions d’UNICEF per establir pautes saludables en l’accés d’infants i adolescents al seu primer mòbil.

Title

EL MEU FILL/A JA TÉ MÒBIL, I ARA QUÈ?

Consulta el compromís dels bons usos de la tecnologia en família elaborat per l’escola Gem. Et pot ser d’utilitat per etablir pautes digitals saludables.

Title

CONSULTA MÉS INFORMACIÓ

Sabies que de mitjana els adults consultem 352 vegades el mòbil al dia? Llegeix les darreres notícies, dades i debats sobre el tema.

VULL SABER-NE MÉS

ARA CRIATURES

Consells per limitar l’ús del mòbil

LA SEU.CAT

L’ús de les pantalles per edats

SOM CONNEXIÓ

Guia per a famílies malvades i cruels

CATALUNYA RÀDIO

S’ha de regular l’ús dels mòbils a les aules?

REVOLUCIÓ 4.0

Signar un contracte sobre l’ús del mòbil

ESCOLA GEM

Jornada inaugural amb Jordi Musons

FAQS

TENS DUBTES? DONEM RESPOSTA A LES TEVES PREGUNTES

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per fins analítics i de funcionament. Pots acceptar totes les cookies clickant el botó «Acceptar» o rebutjar-les fent click al botó «Rebutjar».    Més informació i configuració
Privacidad