El Gem participa en un projecte europeu sobre consciència ambiental

L'Escola GEM de Mataró té una oferta formativa completa de 0 a 18 anys. Llar d'infants, Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius

El Gem participa en un projecte europeu sobre consciència ambiental

La metodologia de l’Erasmus Green Adventure preveu generar hàbits verds entre l’alumnat utilitzat tecnologies actives com la realitat virtual.

Apareixen dos plàtans a la pantalla. Un està embolicat amb paper film i una safata de porexpan mentre que el del costat no conté cap residu. Quin compraries? Aquesta és una de les situacions que hauran de resoldre les nenes i els nens de 5è de primària de l’escola Gem, en el marc del projecte pilot Erasmus Green Adventure, un programa europeu que promou actituds proambientals entre els infants a partir d’una metodologia integral i innovadora. 

L’objectiu de la proposta educativa no és només que els alumnes obtinguin informació sobre quines situacions quotidianes són més sostenibles, sinó que mitjançant el joc, la curiositat o les experiències immersives es contribueixi a la formació d’hàbits i als canvis intencionals de comportament entenent l’impacte positiu que generen en la societat. 

En anglès i en el marc de l’àrea STEAM

L’escola Gem, juntament amb altres centres de Xipre, Grècia i Portugal, han liderat el projecte pilot d’aquest programa elaborant materials educatius segons una de les set temàtiques previstes: reciclatge, consum d’aigua, consum d’energia, economia circular, reducció de residus, consum de productes sostenibles i mobilitat sostenible. 

Durant el mes d’octubre les quatre escoles compartiran les dinàmiques que han elaborat a través d’un webinar conjunt amb altres centres europeus que participen en el projecte. Al novembre serà el moment de posar-ho en pràctica entre l’alumnat de primària. En el cas del Gem, el projecte es portarà a terme a 5è, en el marc de l’àrea STEAM i en anglès com a llengua vehicular. 

Amb la finalitat que altres escoles puguin replicar el programa totes les sessions pràctiques amb l’alumnat es documentaran per tal d’extreure’n una revisió i anàlisi conjunta.

Deixa un comentari

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per fins analítics i de funcionament. Pots acceptar totes les cookies clickant el botó «Acceptar» o rebutjar-les fent click al botó «Rebutjar».    Més informació i configuració
Privacidad