The Messier Objects Project 2018

L'Escola GEM de Mataró té una oferta formativa completa de 0 a 18 anys. Llar d'infants, Educació Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat

The Messier Objects Project 2018

The Messier Objects Project 2018

Per segon any consecutiu, en el Gem, treballem en el projecte The Messier Objects Project amb els alumnes de 6è.
Aquest projecte compta amb la col·laboració de l’Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC) i el programa PEtER coordinat per la Dra. Nayra Rodríguez de l’IAC.
El projecte consisteix en que, dins la matèria de SCIENCE, 6 grups d’alumnes de cada classe fan recerca sobre un objecte Messier en concret. Els objectes Messier són tan variats com galàxies, nebuloses i cúmuls d’estrelles. Després triem, entre tots, el nostre “favourite Messier object”.

Aquest segon trimestre l’objecte escollit ha estat una galàxia.
Iniciem el projecte amb M95, una galàxia espiral amb dues estructures en forma d’anells poblades de milions d’estrelles. Són els alumnes qui treballen les imatges obtingudes pel Liverpool Telescope per a obtenir una bona imatge a color (RGB). Aquestes tècniques de processat d’imatges astronòmiques han apropat als alumnes a la feina diària dels científics que treballen en l’àmbit de l’astrofísica. Per conèixer les tècniques específiques del treball amb imatges astronòmiques hem tingut la sort de poder fer una videoconferència amb la doctora en astrofísica Nayra Rodríguez (IAC).

Aconseguim una nova mirada sobre el què ens envolta, més propera, curiosa i plena de llum i coneixement!

The Messier Objects Project 2018

http://www.iac.es/peter/

Deixa un comentari

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per fins analítics i de funcionament. Pots acceptar totes les cookies clickant el botó «Acceptar» o rebutjar-les fent click al botó «Rebutjar».    Més informació i configuració
Privacidad