L’Escola de la Gent posa en valor la seva aportació social al sistema educatiu català

L'Escola GEM de Mataró té una oferta formativa completa de 0 a 18 anys. Llar d'infants, Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius

L’Escola de la Gent posa en valor la seva aportació social al sistema educatiu català

Avui s’ha presentat la campanya de les 687 escoles d’iniciativa social del país agrupades en l’Escola de la Gent amb el lema “Emprenedora, diversa i de qualitat”. Durant la roda de premsa, s’ha posat en valor la contribució d’aquests centres que acullen més de 300.000 alumnes, és a dir, un 30% del total.

La campanya de comunicació de les escoles concertades, s’ha resumit en dotze idees clau que expliquen l’aportació de les escoles al sistema educatiu de Catalunya.

Els arguments s’han centrat en defensar que l’Escola de la Gent és l’escola de la iniciativa social, la que ofereix més hores d’activitat docent, l’escola que treballa en la conciliació familiar i que és experta en gestió de reptes. També s’ha volgut subratllar que l’Escola de la Gent està implantada a tot el país i que agrupa projectes singulars i diversos. D’altra banda, s’ha posat en valor que aquests centres acullen més de 50 nacionalitats i un 14% d’alumnat NESE (igual que a les escoles públiques). Finalment, s’ha destacat que és l’escola amb resultats de competències bàsiques per sobre de la mitjana, amb un abandonament escolar molt baix, amb una plantilla estable i compromesa i amb un servei personalitzat a famílies i alumnat.

En el marc de la roda de premsa, Eva Salvà, directora general de l’Agrupació Escolar Catalana ha subratllat la necessitat de “superar estereotips i valorar l’aportació educativa i social de l’Escola de la Gent”. De la seva banda, Meritxell Ruiz, secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, ha emfatitzat que “diversos organismes internacionals com la UNESCO o la OCDE indiquen que els reptes de futur en educació exigeixen de la participació de la iniciativa social”.

La campanya de l’Escola de la Gent es desenvoluparà a les xarxes socials, a premsa i a la televisió amb la projecció d’un espot. L’impulsen la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, l’Agrupació Escolar Catalana, la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya i la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament. ’Escola de la Gent agrupa més de 687 escoles concertades a Catalunya. Això suposa més de 300.000 infants escolaritzats (194.000 a Infantil i Primària i gairebé 110.000 a l’ESO). Per tant, representen més del 30% d’alumnes del nostre país.

Trobareu tota la informació a la web http://www.escoladelagent.cat/.

Deixa un comentari

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per fins analítics i de funcionament. Pots acceptar totes les cookies clickant el botó «Acceptar» o rebutjar-les fent click al botó «Rebutjar».    Més informació i configuració
Privacidad